Български филм взе голямата награда на кинофестивала GoEast

14:50, 12 май 20 / Култура 25 2454 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Вчера беше закрито 20-тото издание на Международния кинофестивал goEast във Висбаден, Германия, в който взеха участие 107 филма от 40 държави. Тази година фестивалът бе проведен изцяло онлайн, заради пандемията от коронавирус, като това е прецедент в 20-годишната история на goEast. Големият победител в тазгодишното издание на фестивала е последният филм на Стефан Командарев „В кръг“, който спечели „Златна лилия“ за най-добър филм, както и наградата на критиците ФИПРЕССИ, предаде Кафене.бг.

Фестивалът не се преклони пред коронавируса и екипът и журитата работиха онлайн. Зрителите гледаха филмите онлайн. Това е достоен пример, как се цени и пази културата и в частност киното в трудна ситуация. Това са поредни награди на филма, но първи две на онлайн фестивал по време на пандемия. Това ги прави много специални за нас! Честито и благодаря на целия екип“, сподели режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

В кръг“ има над 10 награди от различни фестивали в Европа и вече беше успешно представен в над десет държави. Това е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама