Медиците от първа линия получават безплатен уикенд в Банско

09:50, 13 май 20 25 2148 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Концесионерът на ски зона Банско - „Юлен“, Община Банско, Алианс за популяризиране и развитие на туризма в Банско и хотелиери решиха да осигурят безплатен уикенд на всички медици в България, които работят на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Пакетът за почивка е за следващия зимен сезон и включва настаняване в хотели, храна, карта за ски зоната, ползване на ски учител и ски екипировка.

"Инициативата е нашата благодарност за ангажираността и смелостта на нашите приятели – лекари, медицински сестри, спешната помощ и доброволците. Горди сме да дадем своя принос и признателност на медиците, които работят повече от два месеца без почивка. Затова ги приветстваме като наши специални гости с „Добре дошли в Банско!“, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зона Банско - „Юлен“.

Оформят в отделен закон предложението за 9% ДДС за ресторанти и хотели

По думите му дарението им е част от техния принос към обществото и по-конкретно към здравната система на страната в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Банско е единственият град в България, който беше блокиран и поставен под 14-дневна карантина заради коронавируса. Курортът обаче е първият, който реши да се отблагодари на медиците в страната.

Банско е ски курорт номер 1 в България, обявен за седма поредна година от World Ski Awards. Международната федерация по ски (FIS) избра курорта да бъде домакин за пореден път на Световната купа при мъжете (Супер Г и гигантски слалом) на 27 и 28 февруари 2021 г. За първи път в Банско ще се проведе и Световното първенство по ски за младежи и девойки до 21 г. в периода от 1 до 10 март 2021 г. Поредните световни състезания, награди и признания нареждат курорта в семейството на най-големите световни ски центрове.

Подробности за инициативата може да намерите на тук.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама