Русенският университет е на трето място сред българските държавни университети

20:00, 13 май 20 / Култура 25 3636 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Университетът в Русе заема престижното трето място сред българските държавни университети в независимата международна рейтингова система UniRank, предаде БГНЕС.

В класацията са включени само акредитирани висши учебни заведения, които предоставят обучение в степените бакалавър, магистър и доктор. Класирането е направено на базата на независимите източници в Интернет и не включва данни, подадени от самите университети.

Русенският университет е класиран след Софийския университет и Техническия университет – София. В цялата листа от 48 участващи университети той се нарежда на четвърто място след Нов български университет (НБУ).

В световен мащаб Русенският университет заема 1500 място от близо 6000 висши училища, които попадат в рейтинговата система UniRank.

Високият международен рейтинг на русенското висше училище е резултат от непрекъснатия стремеж на академичната общност да бъде източник на добри новини за постижения в образователната и изследователската дейност, за иницииране на събития в национален и международен мащаб, за иновативни практики във взаимодействието с регионалната екосистема. Календарът на събитията в Русенския университет е още по-наситен през тази година, когато на 11, 12 и 13 ноември ще бъде тържествено отбелязана 75-годишнината от неговото създаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама