На БСП им се получи, ама не съвсем

10:40, 14 май 20 / Политика 25 3327 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите се обединиха около идеята да се създаде временна комисия, която да контролира как се харчат средствата за преодоляването на последиците от коронавируса. Предложението е на БСП, но не се прие точно както те искаха.

Комисия ще има, с 10 депутати. Ще се изготвя отчет как са разходвани и държавните, и европейските пари.

Всички партии гласуваха „за“ комисията, но с уловка- няма да се ръководи от БСП, а от ДПС. Начело ще бъде депутатът Йордан Цонев.

От БСП искат отчет как се харчат държавните пари в кризата

Дебатът се концентрира не върху това как се харчат парите, а кой да бъде председател на новата комисия.

„Правителствата на ГЕРБ харчат парите на българските данъкоплатци непрозрачно, със субективни решения, а понякога и с партийни пристрастия. Многократно сме били свидетели на еднолични решения на премиера Борисов, който пътувайки с джипа из страната обещава и раздава милиони по свое усмотрение, без оценка на ефекта от това- най- често за партийни или предизборни цели“, заяви Корнелия Нинова.

Снимка: БГНЕС

Няма лошо нека да има прозрачност, дай Боже и доверие на обществото към управлението на държавата“, коментира Валери Симеонов и изтъкна, че патриотите не са съгласни председател на комисията да бъде някой от опозицията.

Според ГЕРБ с комисията от БСП целят да създадат усещането, че има нещо „скрито и непрозрачно“ в харченето на парите. „За да докажем, че не е вярно подкрепяме предложението“, подчерта Александър Ненков.

Като сте толкова честни и отговорни, и си вършите работата защо не оставите председател на комисията от опозицията? Какво ще хване той?“, попита Иван Ченчев от БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама