В петък ще е слънчево, с температури до 37 градуса

06:30, 15 май 20 25 1755 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над планинските райони от Южна България. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър. След пладне в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от североизток и ще се усили. Ще продължи преносът на топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, на отделни места в низините - до 37 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, като след обяд по северното крайбрежие вятърът ще се ориентира от североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 26-31, по-ниски на север от н. Калиакра. Температурата на морската е 14-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, позначителни след пладне над масивите от Южна България. Ще духа силен до бурен вятър от запад-югозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 26, на 2000 метра - около 19 градуса.

През нощта срещу събота вятърът временно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури слабо ще се понижат. Вероятността за валежи все още е малка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама