Големите кавички на седмицата (11 -15 май)

09:00, 16 май 20 / Големите кавички 25 7650 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица. 

Големите кавички на седмицата (4 - 8 май)

"Божков е голям лъжец и манипулатор. С голяма лекота може да ни заблуди...За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица...

Лъжа е, че при комунизма е бил дисидент - той си беше комарджия. Единственият досег с дисидентите е, че може би е играл барбут в градинката на "Кристал", където се събираха "Екогласност". Така бизнесменът Цветомир Найденов коменитра последното интервю на бившия си съдружник Васил Божков.

Нямам претенции за правно съвършенство. В същото време никой от вас не предлага редакции. Това може да бъде коригирано във времето“. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова във връзка с промените в закона, които предвиждат след 13 май не здравният министър, а Министерският съвет да обявява извънредна епидемична обстановка.

„Искаме да намалим риска като минимализираме непосредствената опасност за живота и здравето на гражданите... Използван е целият експертен потенциал на всички специалисти“, заяви д-р Дариткова. 

"Имам му пълно доверие на финансовия министър, но той не ми е началник. Аз съм му началник. Който не е съгласен, да подава оставка", така премиерът Бойко Борисов коментира казуса около намаляването на ДДС за заведенията и несъгласието на финансовия министър.

"Владислав Горанов е един истински патриот, на дело.Той милее за бюджета на държавата. Милее за всеки лев. Всеки лев гледа да опази. Няма да е добре на третата година от управлението да бъде сменен финансовият министър на държавата, и то успешен". Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира разминаването между премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов по повод намаляването на ДДС за туризма. 

„Марешки не за първи път си позволява от трибуната да прави реклама на собствения си бизнес и на фирмите си. Лидерът на „Воля“ рекламира бензиностанциите и аптеките си всяка седмица в декларации, изказвания, реплики и дуплики...Една парламентарна минута време струва около 20-30 хиляди лева. Марешки, заповядайте в касата на НС да си платите рекламата, излъчена от българското НС“. Това коментира народният представител от БСП Георги Свиленски в отговор на идеята на Веселин Марешки партиите да се откажат от субсидиите си, а народните представители от заплатите си.

"Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат!" С тези думи приключи интервюто на председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски пред журналистката Миролюба Бенатова.

"Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно - небивалици. До такава степен, че направо... Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим - за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща!"

"Говорите глупости. Обезценявате толкова труд...Няма пробойна в системата"

"Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости".

Част от изказването на ген. Венцислав Мутафчийски по време на интервюто с Миролюба Бенатова.

"Докато на брифингите мисирките питат „дали тамянът влияе по някакъв начин на коронавируса“, то едно дете под 10 години е задало следния въпрос на ген. Мутафчийски: „Защо толкова слушате Бойко Борисов – трябва той да ви слуша?!“ Виждате какво пита мисирката, имаща се за журналист и какво пита едно хлапе. Няма как да отсъдим в полза на мисирката, нали? Мисля, че детските въпроси ознаменуват тоталния крах на българската мисирска журналистика“, коменитра телевизионния водещ Слави Трифонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама