ДДС е новата политическа дъвка

14:24, 15 май 20 25 1957 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

В последните дни всички говорят за ... ДДС. Премиерът Бойко Борисов дойде в парламента не за да присъства на гласуването на мерките след края на извънредното положение, а за среща с патриотите. Разбраха се: данъкът за заведенията да стане 9% от 1 януари догодина. Досега това важеше само за хотелиерите.

ДДС- то стана новата политическа дъвка. Заваляха предложения от ляво и от дясно за намаляване на данъка. Любимото число на всички е 9.

Акцент на деня: Танцът на властта

Въпреки шумната заявка от премиера Бойко Борисов промените с подписите на неговите депутати и тези на ВМРО бяха внесени едва днес. Изпревариха ги „Воля“ и ДПС. Управляващите предлагат 9% данък за хотелиери, ресторантьори и кетъринг услуги. Това да се отнася и за ваканционното настаняване, както и отдаването под наем на къмпинги и каравани. Такъв размер да бъде и данъкът за доставка на книги на хартия и по електронен път.

Снимка: CanStockPhoto

От ДПС също подкрепят идеята за данъка за хотели и ваканционно настаняване. Те ще настояват обаче и за 9% ДДС за детските храни и памперсите. С тази мярка според тях ще се подпомогнат семействата с малки деца.

Воля“ са внесли предложения за 9% данък за доставката на книги, учебници и помагала, както и за фитнесите и спортните зали.

БСП също се включиха, след като се опитаха да прокарат намаляване на ДДС- то на 9% за храните и лекарствата. Мнозинството не прие тази идея за четвърти път.

По-ниско ДДС за заведенията само при по-висок минимален осигурителен доход за служителите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама