Тръмп отваря икономиката на САЩ с или без ваксина

12:49, 16 май 20 / Свят 25 2138 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В САЩ президентът Доналд Тръмп заяви, че със или без ваксина, страната отваря икономиката си. Той обяви мащабна операция, която обединява усилията на 14 компании - частни и държавни, за ускорено създаване на ваксина срещу коронавируса, съобщи БГНЕС.

Тръмп отбеляза, че САЩ желаят да разполагат с ваксина до края на годината, след като първоначалната разработка на ваксина в страната започна още на 11 януари. Той подчерта, че ще бъдат вложени 10 милиарда долара в Operation Warp Speed и това е най-големият проект в САЩ след "Проектa Манхатън". Експертите вече са разгледали 100 ваксини от цял свят и са идентифицирали 14 от тях, които са най-обещаващи.


Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ обеща, че „милиони американци“ ще имат достъп до коронавирусна ваксина веднага, след като бъде разработена. Изказвайки се в Розовата градина на Белия дом, Тръмп посочи пред репортерите, че правителството ще предостави „всеки самолет, камион и войник“, за да разпространи ваксината.

Доналд Тръмп отбеляза, че Китай ще сподели коронавирусната ваксина със САЩ, ако страната първа я разработи. Той потвърди, че САЩ ще работят с всички страни по света, за да намерят постоянен лек за болестта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама