Облачна, но гореща неделя

07:15, 17 май 20 25 2553 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес облачността ще бъде значителна, средна и висока. Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната от север-северозапад, а в източната от юг-югоизток. Остава топло за втората половина на май: минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, максималните - между 28 и 33 градуса, по ниски ще са по Черноморието.

Над Черноморието също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. На отделни места, главно в Западна Стара планина ще преръми. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 26 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

В понеделник и вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните, въпреки че ще се понижават. Повишава се вероятността за превалявания, но все още ще са на отделни места, главно в планинските райони в Западна България, несъществени по количество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама