Трудни времена за цирк „Балкански“

13:50, 16 май 20 25 2079 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През последните 2 месеца културата ни е изправена пред сериозно изпитание. Изпитанието на празните сцени и затворените театри. Как се справя класираният на пето място в света цирк „Балкански"?

Изолирани сме под нашия купол и репетираме, работилниците също работят и се готвим да се представим като истински цирк на 1 септември“, заяви акад. Александър Балкански пред bTV. „Не ни устройства това разрешение, че може да се правят представления на открито. Циркаджийско е да връщаме след толкова години това изкуство обратно на открито на арена“, коментира още Балкански.


Снимка: БГНЕС

Цирковото изкуство в България се финансира изцяло от билетите, които минават през каса. Държавна помощ и държавно участие няма в нашата сфера“, добави и неговият син.  „Последните ни спектакли бяха до края на ноември“, добави той и обясни, че в момента циркът се издържа от средствата, които са икономисани от последното им турне и финансови средства на фамилията.

Кандидатствахме за мярката „60 на 40“, но поради това, че не сме платили данъците си за тази година, ни беше отказано“, обясни още акад. Балкански.


Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама