Феновете на Локомотив София поискаха преразглеждане на решението за прекратяване на сезона

16:57, 16 май 20 25 1418 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Фенове на Локомотив София призоваха Българския футболен съюз да преразгледа решението за прекратяване на сезона във Втора лига, взето на вчерашния Изпълком на родната централа. Железничарите останаха на четвърта позиция, на три точки от третия Монтана, който ще участва срещу Септември в бараж за влизане в efbet Лига.

Ето и пълното обръщение на феновете на „железничарите“:

Локомотив (София) е клуб със славна история, дал много на българския спорт. След като клубът бе изхвърлен от А група, той се прероди и започна oтначало, на чисто. През последните години, Локомотив премина през множество перипетии. „Червено- черната“ общност изстрада множество несправедливи решения на БФС. Именно такова решение, бе взето вчера, на 15.05.2020.

Два отбора с името ЦСКА в елита от новия сезон

Изпълкомът на БФС реши да прекрати първенството на Втора лига и да обяви настоящето класиране за крайно, като остави Локомотив на четвърта позиция, с три точки зад третия Монтана, при над десет оставащи кръга. Заради това решение на изпълкома, отбора губи шансове за завръщане в Първа лига. Решението е безумно, потъпкват се всички морални ценности на спорта за честната игра. Къде отиват всичките вложени средства и усилия на клубовете? Защо беше отнета възможността на Локомотив да се върне там, където му е мястото? Защо решението, кой да би трябвало да бъде? Защо биват защитавани интересите само на някои определени клубове?

Ситуацията е абсурдна, предвид това че имаше няколко варианта за подновяване на първенството, като най- логичният беше да се изиграят по шест мача между първите четири отбора - ЦСКА 1948, Септември, Монтана и Локо (Сф), на разменено гостуване. Локомотивската общност винаги е вярвала, че завръщането в Първа лига трябва да стане по честен и справедлив начин, именно за това изпълкомът на БФС трябва да преразгледа своето решение и да даде шанса, полагащ се на Локомотив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама