Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес

20:38, 16 май 20 / Общество 25 2733 Шрифт:
Юлиан  Тодоров

Интернет продажбите на стоки и услуги е един от секторите, които печелят изключително много от пандемията от COVID-19 в света. Онлайн търговията в България ще завърши годината с ръст между 15 и 18%, прогнозират от Българската е-комерс асоциация, предава БНТ.

Заради пандемията на COVID-19 онлайн търговията бележи ръст, отчитат от бранша. Интересното е, че тенденциите от години напълно се обръщат.

„Кризата за едни бизнеси се отрази позитивно, с нови възможности, а за други се отрази като спад.“, заяви Жанет Найденова, председател на Българска е-комерс асоциация:

До 100% ръст отбелязват сектора за продажба на храни, дезинфектанти, уреди за дома и фитнес продукти. Спад, обратно на досегашната практика, има при продажбата на пътувания, самолетни билети, дрехи и обувки.

 „Не можем да пренебрегнем навиците на потребителите в извънредната ситуация и на практика потребителското търсене диктува онлайн продажбите.“, каза още Найденова.

От ресорната асоциация обаче съветват потребителите да бъдат внимателни като пазаруват онлайн и да не се подлъгват от ниските цени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама