Президентът не е притеснен за рейтинга си в кризата

10:41, 17 май 20 / Политика 25 2482 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Картината е много неблагоприятна по всеки един от показателите, здравият разум не вижда смисъл тази картина да бъде разкрасявана, така председателят на Стратегическия съвет към президента - Александър Маринов, коментира ситуацията с коронавируса в ефира на bTV.

Правителството говори в бъдеще време, говори за заявления, посочи той. "Например мярката 375 лв. помощ да родителите в неплатен отпуск, но едва ли някой ще бъде доволен, ако вместо заплата в края на месеца, получи уведомление, че заявлението му е прието. Колко хора реално са получили помощ", попита Александър Маринов. 

Според него в сравнение с други страни безвъзмездната помощ и всякакъв вид подкрепа стигат до минимален кръг от засегнати лица.  

План не можем да имаме, защото нямаме правомощия да го реализираме, посочи той в отговор на въпрос дали от екипа на президента имат план за справяне с кризата.  Усещам една тенденция всички наши беди в живота да бъдат преписани на коронавируса, коментира той. 

Снимка: БГНЕС

За различията между премиера и президента Александър Маринов уточни, че това е въпрос на манталитет и подход към управлението. Като пример той посочи, че извънредното положение е било обявено със среднощно изявление на правителството, без да бъде дори уведомен президентът. Той научава това по неофициален път, дори от медиите.

"Президентът Радев не е притеснен от  въпроса за рейтинга. Никъде в Европа сега не се мерят политически рейтинги поради характера на кризата", отбеляза още социологът. Според него държавният глава категорично не бърка в поведението си в тази криза.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама