Мъж пребори коронавируса след 26 дни на апаратно дишане

13:42, 17 май 20 25 5369 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

След 26 дни на апаратна вентилация и в реанимация, 64-годишен пациент с коронавирус беше успешно изписан от университетската болница „Каспела” в Пловдив. Той е приет в средно тежко състояние и с дихателна недостатъчност. Заради влошено състояние, три дни след постъпването, бил интубиран, съобщиха от лечебното заведение.

С помощта на денонощните грижи на медиците в лечебното заведение, той вече даде две отрицателни проби на PCR теста и е изписан”, заяви директорът на УМБАЛ „Каспела” проф. д-р Илиан Дойков.

Пациентът е имал и придружаващо заболяване – сърдечна аритмия, за която е приемал медикаменти. По време на престоя му в специализираното отделение за COVID-19, те са били заменени с венозни. По време на лечението се приложили дихателни техники, които се препоръчват в целия свят.

Не са много случаите, когато човек след 26 дни интубация, може да завърши благоприятно, но този пациент вече е здрав и си е у дома”, коментира още проф. Илиан Дойков.

В момента в отделението за лечение на коронавирус в болница „Каспела” има четирима пациенти. Двама от тях се очаква да бъдат изписани идната седмица, след като дадат две отрицателни проби на вируса.

ВМА с нова система за наблюдение на пациенти в домашни условия (СНИМКИ)

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:09, 13 дек 20

Dneska maykami e vtori den v infeksioznata bolnitsa v intenzivnoto nikoy nisto ne pomaga v plovdiv molya vi pomognete kazva se Senka Lolova

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама