Хакери застрашават втория мандат на Тръмп

17:46, 17 май 20 / Свят 25 1690 Шрифт:
Редактор:

Хакери разкриха част от информация, която според тях може да попречи на президента на САЩ Доналд Тръмп да бъде преизбран през ноември за втори мандат, пише „Форбс“, съобщава БГНЕС.

Според източници на изданието, група онлайн измамници, наричащи себе си REvil, са получили поверителни данни, като са влезли в база данни на адвокатска кантора в Ню Йорк, ръководена от адвокат Алън Грабмън. Тази компания и Грабман не са свързани с американския лидер и не са вършили бизнес с него.

Миналата седмица хакерите поискаха 21 милиона долара за документи, компрометиращи изпълнители като Лейди Гага, Мадона, Марая Кери, U2 и други, които са клиенти на адвокатската кантора.

Тръмп отваря икономиката на САЩ с или без ваксина

След това киберпрестъпниците поискаха 42 милиона долара, заплашвайки да публикуват уличаващи доказателства за Тръмп.

Фирмата, посочва списанието, е отказала да започне преговори за откупа, водена от факта, че ФБР класифицира действията им като акт на международен тероризъм.

Грабман информира „Форбс“, че му е предоставен линк към криптирани файлове, в които хакерите са поместили част от компрометиращите данни и пароли за достъп. Става дума за 169 съобщения, изпратени по електронна поща. Във всички тези съобщения Тръмп се споменава по един или друг начин, но не съдържат нищо компрометиращо, пише списанието. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама