Канадски военен самолет катастрофира, загина капитан

07:50, 18 май 20 / Свят 25 1625 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Самолет на канадските ВВС катастрофира в Британска Колумбия.

Самолет на канадските ВВС Snowbird катастрофира близо до град Камлупс в провинция Британска Колумбия, съдбата на екипажа е неизвестна, съобщиха военновъздушните сили на страната, цитирани от РИА Новости и БГНЕС.

"Кралските военновъздушни сили на Канада бяха уведомени, че самолет от типа Snowbird се е разбил близо до град Камлупс, Британска Колумбия. Нашият приоритет е да определим състоянието на екипажа с помощта на спешните служби", гласи съобщение на канадските ВВС в Twitter.

От летището на свой ред съобщиха, че аварийните служби и спасителните екипи веднага са се отправили към мястото на катастрофата. Очевидец каза пред канал „Global News”, че самолетът се е разбил почти веднага след излитането си и според него пилотът е катапултирал.


Самоличността на пилота, който е успял да катапултира и е ранен, не е известна, предадоха световните агенции. Капитан Дженифър Кейси се оказа загиналият пилот на аеробния екип на канадските ВВС The Snowbirds. Това съобщи по-рано каналът CTV.

Според негови източници Кейси се присъединява към ВВС през 2014 г., а през 2018 г. става член на аеробния екип на The Snowbirds и е негов официален представител за връзки с обществеността.

Преди военната служба Кейси се е занимавала с журналистика. Не е известна самоличността на пилота, пострадал при катастрофата. Инцидентът стана в неделя веднага след излитането на самолета от летището в Камлупс (Британска Колумбия).

По-рано CBC съобщи, че един от пилотите е успял да катапултира, а останките от машината са паднали върху жилищна сграда и са причинили пожар на покрива. Няма съобщения за жертви на земята.

Канадският премиер Джъстин Трюдо изказа съболезнования на семейството на загиналата.
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама