Тодор Чобанов: Детските градини могат да отворят само в пълен състав на групите

09:23, 18 май 20 / София 25 1220 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Детските градини в София ще отворят, когато се получат съответните указания от здравните власти. От няколко седмици се правят проверки", заяви пред БНТ зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

Почти половината деца останаха извън детските градини в София след първо класиране

"Ние не можем да дадем каквито и да е разпореждания преди да получим указания от здравния и образователния министър. Имаше консултации, обсъждаха се различни варианти, включително и поетапно отваряне с по-малки групи. Искам да подчертая, че в София такова нещо е невъзможно, тъй като няма как да изберем кои деца ще посещават тези намалени групи. Единственият реалистичен сценарий за нашия град е нормално отваряне с пълен състав на групите", каза Чобанов.

Той уточни, че още преди месеци са изпратени указания на градините да се сдобият с необходимите им количества предпазни материали и дезинфектанти.

Детските градини закупуват от своя бюджет необходимите материали и при необходимост се дофинансират. Зам.-кметът на Столична община призова родителите да не се притесняват, защото градините ще имат достатъчно възможности за дезинфекция и осигуряване на необходимата здравна защита. Има достатъчно хора в системата на детските градини, неизбежно е обаче и затягането на входа – ще се следи да бъдат стриктно проверявани децата на влизане, когато градините отворят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама