Учители и помощен персонал в детски градини против отварянето им

13:48, 18 май 20 25 905 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Учители и помощен персонал в детски градини с остра онлайн петиция срещу предстоящото им отваряне, което по думите на премиера Бойко Борисов ще се случи до 24 май. В петицията, получила близо 1000 подписа подкрепа към момента, се настоява градините да останат затворени до 15 септември.

Тодор Чобанов: Детските градини могат да отворят само в пълен състав на групите

Подкрепилите петицията определят като непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема предвид гледната точка на работещите в тези заведения.

„Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа“, пише в петицията. В нея се обръща внимание на това, че по-голямата част от работещите в детските градини са  в рискова по отношение на COVID-19 група и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или член на персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.

„Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и  със здравето на децата“, пише авторът на петицията Елеонора Петрова и допълва, че работещите в детските градини трябва да спрат опитите да им бъдат извивани ръцете под заплахата от неплатен отпуск, уволнение, глад.

В петицията се посочва още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с COVID-19, то работещите с деца са преди тях - на нулева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама