Проверка на TOPNOVINI: Търговските центрове работят при засилени мерки

18:30, 18 май 20 / София 25 1238 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

От днес търговските центрове и фитнес залите в страната възобновяват дейност, макар и с ново работно време, след като миналата седмица, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, позволяваща на моловете и спортните зали да функционират при засилени здравни мерки.

Снимка: Юлиан Тодоров

Проверка на TOPNOVINI в няколко търговски центъра, установи, че още в първия ден те са възобновили работата си почти на пълни оборти, макар и при по-слаба посещаемост. На входовете им няма пропускателен режим, но от клиентите се изисква да бъдат с предпазна маска, като веднага след входа е разположен и диспенсър с дезинфектант.

Снимка: Юлиан Тодоров

Забранява са струпването на едно място, като клиентите са призовани да спазват дистанция от поне 1,5м и да не влизат по повече от 4 души в един асансьор. Почти всички магазини са отворили врати с изключение на веригите за бързо хранене, а местата за сядане и площите за хранене са изолирани с ограничителна лента и табела с надпис „В момента местата за сядане са ограничени. Извиняваме се за причиненото неудобство“. В търговските центрове не се забелязват повече от 10-15 човека на етаж, а част от магазините имат табели с указания за достъп. Очаква се в следващите дни посещенията на моловете да се засилят.

Снимка: Юлиан Тодоров

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама