Държавата прави 100 бензиностанции, за да подобри конкуренцията

18:09, 18 май 20 25 760 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Със създаването на петролна компания, държавата ще даде достъп до данъчните складове на всички търговци на пазара, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Държавната петролна компания ще получи от резерва всички дейности и активи по отношение на нефт и нефтопродукти, както и запасите, които се формират в ангажимент по линия на европейското законодателство”, съобщи министърът, цитиран от БГНЕС.

По думите на Горанов промяната иска да даде допълнителна конкуренция, а темата за бензиностанциите е вторична. Според министъра дали това е непазарно действие, ще реши пазарът. „Търговията с горива по начина, по който се регулира, е напълно свободна“, обърна внимание той.

Емил Караниколов: Държавните бензиностанции ще заработят най-рано след две години

Държавните бензиностанции първоначално ще бъдат 100. Ще се изградят в населени места, където големите вериги нямат обекти, както и на първокласните пътища и магистрали.

Ако тези държавни бензиностанции ценообразуват разумно, могат да покажат или равна на останалите цена, или по-добра. Фактът, че има бензиностанции, които могат да продават на 50-60 стотинки по-ниска цена, ни провокира”, заяви още Горанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама