Доналд Тръмп: Всеки ден пия хидроксихлорохин

07:30, 19 май 20 / Свят 25 1126 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че от седмица и половина приема лекарството хидроксихлорохин, съобщи Reuters, цитирана от БГНЕС.

Президентът на САЩ каза, че не е болен от коронавирус, като го тествали "на всеки няколко дни" и пробите винаги излизали отрицателни. Освен това нямал симптоми на COVID-19. Той започнал да взима базираното на хинин лекарство срещу малария по своя инициатива.

Хакери застрашават втория мандат на Тръмп

"Попитах лекарите дали мога да го пия и те ми казаха - ако искаш, давай", заяви Тръмп пред репортери. Президентът каза още, че "има голяма вероятност хидроксихлорохина да има положително действие". Милиардерът каза, че пиел "по едно хапче всеки ден". Тръмп и преди е правил изказвания в подкрепа на употребата на медикамента като мярка за борба с коронавируса.

Експерти предупреждават, че хидроксихлорохин не трябва да се приема масово, защото има странични ефекти и може да изкара сърцето от ритъм. Подобно предупреждение отправи Френската агенция по лекарствата, а преди няколко дни това обяви и Европейската агенция по лекарствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама