Серия от спецакции в страната

11:50, 19 май 20 25 1878 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Серия от спецакции на прокуратурата и полицията се провеждат в различни градове в страната.

СОФИЯ

Трима души бяха задържани при акция срещу група за поръчкови убийства в София. Операцията се проведе на територията на столичния квартал „Левски“.

„Става въпрос за едно от четирите неразкрити поръчкови убийства през миналата година – убитата жена в кв. „Младост“, уточни пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

ПЛЕВЕН

Полицейска акция срещу битовата престъпност се проведе и в плевенското село Ореховица, където преди седмица  90-годишен мъж беше зверски пребит и ограбен. Към момента има задържани 6 души. Претърсени са 5 адреса. Образувани са и досъдебни производства, уточни на място главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По случая има заподозрян извършител, който многократно е задържан и в момента се укрива.

ВИДИН

Трима души са арестувани при полицейска операция във видинския квартал "Нов път".  Арестите са във връзка с инцидента в центъра на Видин в събота, когато баща с малко дете и съпругата му бяха нападнати от група мъже.

ПЛОВДИВ

При спецакция на полицията в Пловдив бе задържан ромски барон - лихвар от "Шекер махала", който е на 49 години. Мъжът притежава множество автомобили и имоти, без да има никакви доходи. Полицията извършва претърсвания на различни адреси.

Снимка: БГНЕС

„Темата за битовата престъпност е едно от малкото неща, които ме дебалансират. Имаме намерения в края на годината, заедно с колегите от МВР, резултатите като статистика за случаите на битова престъпност да са чувствително по-малко спрямо 2019 г.“, заяви главният прокурор Иван Гешев от село Орешец.

„Миналата година февруари месец казах, че ще се постараем в края на годината да решим проблема с телефонните измами. Към момента случаите са единични. Намалението е между 40% и 50%“, подчерта той.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов подчерта, че приоритет на МВР остава сигурността на гражданите.

„Надяваме се, че с нашето присъствие, независимо къде е, да е ясно на всички, че когато се извърши престъпление, държавата ще си влезе в правомощията и ще направи всичко възможно да задържи и изправи пред съда отговорниците“, отбеляза той.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама