Храбрата чистачка от затвора – герой в нов филм

11:35, 19 май 20 / Култура 25 1286 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Къс филм, вдъхновен от бягството на престъпниците Радослав Колев и Владимир Пелов от Софийския централен затвор през 2018 г., ще има онлайн премиера на платформата за българско кино noblink.bg. Филмът на младия режисьор Димитрис Георгиев е със заглавие „Заедно без теб“. Продукцията ще бъде достъпна от 22 май (петък) в 18.00 часа. Свободно ще може да се гледа в продължение на 30 часа.

„Сюжетът е по скандален случай, но има и художествено допълнение", уточни за БНР Николай Стоичков от платформата за българско кино. Филмът е на високо ниво, подкрепен е от Националния филмов център.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през централния вход на затвора през 2018 г., след като двамата стреляха по охраната. Случаят придоби сериозен интерес заради чистачкa, която единствена хуква след арестантите. Случилото се коства поста на заместник-шефа на Софийския затвор Анатолий Борисов.  

Няколко месеца по-късно Владимир Пелов бе убит при стрелба в центъра на Ботевград. Издирването на втория затворник Радослав Пелов остана без следа. Появи се неофициална версия, че е бил убит от Пелов, а тялото му е укрито.

Избягалият затворник Владимир Пелов е убит при стрелба в Ботевград

В процеса на писане на сценария в съавторство с Марий Росен, режисьорът Димитрис Георгиев признава, че с него се свързват представители на МВР, както и роднините на самите прототипи на главните персонажи. В главните ролите ще видим талантливите актьори Стоян Дойчев („Възвишение“, „Доза щастие“, „В кръг“) и Димитър Иванов (вентролог и изявен куклен актьор).

Предвиден е и специален разговор с режисьора Димитрис Георгиев и главните актьори Димитър Иванов и Стоян Дойчев от 19 ч. на 23 май във Facebook страницата на noblink.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама