57% повече европейци пазаруват онлайн

09:20, 20 май 20 / Любопитно 25 1299 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

С 57% е нараснал броят на европейците, пазаруващи през последния месец онлайн. Това показа проучване на Mastercard, проведено на територията на цяла Европа. От фирмата за финансови услуги твърдят, че през последните 30 дни, хората са пазарували „повече от всякога“. Въпреки сериозния ръст на онлайн търговията, същото проучване сочи, че 87% от запитаните внимават какво и къде в интернет пазаруват, а една трета се притесняват да не станат жертва на онлайн измама.

Социалната изолация и седенето вкъщи се оказаха печеливши за онлайн търговията. Проучването показва, че 37% от хората са започнали да извършват банкови операции посредством онлайн платформи и сайтове, 31% са придобили нови кулинарни умения от уроци за готвене в интернет, 26% взимат участие във виртуални фитнес класове, а 22% са започнали да учат нов език онлайн, предава Nixanbal.

Отчита се 36% ръст на хората, които пазаруват онлайн стоки от първа необходимост, като някои от най-популярните категории са книги (32% ръст), машинки за подстригване на коса (19%) и фитнес уреди като дъмбели и постелки за йога (13%).

Над една трета се включват в музикални стриймове, 31% играят видео игри, а 24% са посетили музей с виртуален тур.

Резултатите от проучването показват, че в опит да поддържат безопасността на плащанията си онлайн, четирима от петима европейци (81%) са склонни да се придържат към познати търговци на дребно, 80 на сто проверяват търговците, а една трета ще се свържат с търговеца преди да поръчат, ако пазаруват от него за пръв път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама