Хасан Адемов: Има какво още да се направи по икономическите мерки

08:35, 21 май 20 / Политика 25 1383 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки. Но има какво още да се направи при икономическите мерки. Въпреки това смята, че те в момента действат и дават резултат, смята народният представител Хасан Адемов.

„13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60/40. В края на месец юни се очаква цифрата да набъбне“, коментира той пред bTV.

Адемов уточни, че може да се промени дизайна на мярката, така че още повече хора да могат да се възползват от нея.

Хасан Адемов след COVID-19: Всеки делник е празник, стига човек да е здрав

„Неслучайно държавата, заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите, се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. Предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината“, изтъкна Адемов.

В Народното събрание ДПС ще подкрепи предложението за ресторантьорския бизнес и както депутатът заяви – браншът е пострадал директо от заповедта на здравния министър, заради която те затвориха врати.

"Аз съм един от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична пътека беше към средно тежките случаи", сподели Адемов, който преболедува COVID-19 и се върна на работа в пленарна зала.

Той обясни, че в момента, в който вдига температура, си прави снимка и установява, че има бронхопневмония.

„Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване“, сподели той.

По думите на Адемов при него не е имало влошаване на здравната картина. Депутатът обясни, че има изградени антитела и има добър имунен отговор.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама