Салма Хайек с кампания срещу домашното насилие

11:20, 21 май 20 / Любопитно 25 1804 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Актрисата Салма Хайек започна кампания срещу домашното насилие в условията на изолацията заради коронавируса, съобщи фондация "Томсън Ройтерс", цитирана от БТА. Тя призова милионите си последователи в социалните мрежи да "бъдат солидарни с жените".

Кампанията #StandWithWomen ще се води от модната марка "Gucci" и инициативата й #Chime For Change (Камбанен звън за промяна), основана от Хайек и Бионсе за подпомагане на организации, борещи се с домашното насилие по света.

"Оттегляме се в домовете си, за да се предпазим от заплахата на COVID-19, но какво става, ако самият ни дом е заплаха?", попита Хайек във видео, споделено с почти 15-те милиона нейни последователи в Instagram. "Толкова е важно да заемем позиция срещу половото насилие. Наистина можем да постигнем промяна, ако обединим гласовете си и изкрещим "стига вече", каза още тя.

Държави по цял свят наредиха хората да не излизат от домовете си, за да ограничат огнищата с новия коронавирус, но мерките за изолация могат да са като капан за жените, затворени в къщи с човек, който ги малтретира, без възможност да потърсят помощ.

Салма Хайек е поредната звезда, предупреждаваща за домашното насилие над жените в условията на изолация. Подобна кампания започна и актрисата Чарлийз Терон през април. Повече от 50 знаменитости се присъединиха към нея.

Кампанията #StandWithWomen се води в партньорство и с фондацията "Керинг", която се бори с домашното насилие в Северна и Южна Америка, Западна Европа и Азия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама