12 хиляди деца тръгват на детска във вторник

21:05, 22 май 20 / Общество 25 1735 Шрифт:
Юлиан  Тодоров

176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община подновяват работа във вторник, предава БГНЕС.

Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26% от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

По данни на директорите, родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица.

В 7 детски градини – пет в район Студентски град и по една в район Надежда и Илинден се извършват неотложни ремонтни дейности. Очаква се детските градини в Студентски град и Илинден да отворят врати на 1 юни, а детската градина в Надежда да отвори врати в средата на юни.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини. Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

Необходимо е да се осигури дистанция между различните групи, както и между персонала, и родителите. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група. Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Мамето 21:25, 22 май 20

НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!! ПУСКАЙТЕ ДЕЦАТА !!!

2 Бебе60ра 21:25, 22 май 20

А УЧЕНИЦИТЕ КОГА?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама