Турция отново обвини Атина в провокации

17:59, 24 май 20 / Свят 25 2168 Шрифт:
Редактор:

Турският министър на отбраната Хулуси Акар обвини Гърция в тормоз над турските сили в Егейско море през изминалите дни и определи действията като „много сериозна провокация“.

Акар направи изявлението на борда на фрегатата „Барбарос” в турска военноморска база и каза, че „не може да обясни” гръцките „провокации” и не може даде конкретни примери, пише „Катимерини”, съобщава БГНЕС.

Според Акар, плановете за игнорирането на Турция в Егейско море и Източното Средиземноморие нямат шанс да успеят , позовавайки се на съвместните планове на Кипър, Египет, Гърция и Израел за експлоатация на въглеводородни ресурси с помощта на западни нефтени и газови компании.

Добра новина за българските туристи: Турция няма да маха шведските маси

„Ще направим всичко, за да защитим нашите интереси и нашите права и това не е заплаха“, подчерта Акар.

Изявлението беше направено няколко часа, след като турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че нова вълна от мигранти ще удари Гърция след пандемията на коронавирус.

Гърция успешно предотврати навлизането на вълни от мигранти, които се опитаха да преминат от Турция по-рано тази година, подпомогнати и подкрепени от турските власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама