Маги Халваджиян: В Русия ме учеха, че Кирил и Методий са руснаци

19:59, 24 май 20 25 4178 Шрифт:
Автор:

Днес в речта си президентът Румен Радев бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят! Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по руски език преподавателката ни съобщи, че Кирил и Методий са... руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Явно нещата не са се променили до днес. Това написа във "Фейсбук" тв продуцентът Маги Халваджиян.

"Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено, веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни (руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Та те цял живот бяха учили, че Кирил и Методий са руснаци и сега изведнъж четири българчета им обясняваха страшни глупости! После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме", пише Халваджиян.

"Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е: "Знаят ли вече руснаците, че Кирил и Методий не са руснаци? Вярата и буквите са опазили идентичността ни!", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама