Кейт Бланшет начело на журито на филмовия фестивал във Венеция

20:02, 25 май 20 / Култура 25 2516 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въпреки че имаше съмнения за отлагане на филмовия фестивал във Венеция поради продължаващата пандемия, Лука Зая, управителят на Венето, заяви, че събитието ще се проведе, както е планирано, от 2 до 12 септември, предаде БГНЕС.

Зая, която е в борда на директорите на фестивала "Биенале ди Венеция", заяви, че най-вероятно ще има по-малко филми на фестивала тази година. Пълният състав обаче не трябва да бъде обявяван до края на юли.

Тази година Кейт Бланшет ще председателства журито на фестивала. Директорът на фестивала Алберто Барбера коментира: „Кейт Бланшет не е просто икона на съвременното кино, ухажвана от най-големите режисьори през последните 20 години и обожавана от всички киномани. Нейният ангажимент в художествената и хуманитарната област и опазването на околната среда, както и защитата й за еманципацията на жените във филмовата индустрия, я направиха вдъхновение за обществото като цяло. Нейният огромен талант на актриса, съчетан с уникалната й интелигентност и искрена страст към киното, са идеалните качества за председател на журито''. 

Снимка: БГНЕС

Бланшет добави: „Всяка година очаквам с нетърпение селекцията във Венеция и всяка година тя е изненадваща и различна. Фестивалът във Венеция е празник на провокативната и вдъхновяваща среда, която е киното във всичките му форми. Привилегия и удоволствие е да бъда тазгодишен председател на журито.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама