Божков: Ритон, иззет незаконно от колекцията ми, се появи на свободния пазар

08:53, 26 май 20 25 3120 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бизнесменът Васил Божков, на когото са повдигнати 11 обвинения, обяви, че заграбването на колекцията му от антични предмети продължава.

В страницата си във Facebook той написа, че грабежът на стотици артефакти от #KолекцияВасилБожков е започнал през януари. "В началото незаконните и варварски действия се извършваха само от служители на Прокуратурата, след това се включиха и представители на Министерство на културата. Съдбата на предметите със статут на световно културно наследство остана неясна след десетки лъжи от представителите на хунтата", пише Божков.

Той споделя, че плановете му са били да изложи антиките в най-големият частен музей на Балканите. "С тази цел купих и сградата на Телефонната палата в София", пише той.

"Примерът, който ще ви дам с един от бъдещите експонати в музея е достатъчно показателен за отношението към културно-историческото наследство от властимащите. Закупих този ритон от галерия в Лондон през април миналата година. Иззет е незаконно на 2-ри март тази година. Вече знаете как е опакован и транспортиран. Миналата седмица се появи на свободния пазар. Оставям коментарите на отговорните", твърди бизнесменът.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Велико М. 09:31, 26 май 20

Изобщо не се учудвам...

2 Анонимен 09:33, 26 май 20

И как така изведнъж думите на Божков започнаха да се приемат за чиста монета???

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама