Събарят старата сграда на детската болница, ще се строи нова

12:20, 27 май 20 25 1823 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Недостроената сграда, която трябваше да бъде превърната в Национална детска болница, ще бъде съборена. Бъдещата детска болница ще бъде построена на същия терен, в карето между няколко болници и в непосредствена близост до детската клиника на „Александровска“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с представители на протестиращите срещу строежа на сградата, съобщиха от правителствената служба.

СБЛЪСЪК: „За” и „против” изграждането на нова сграда за детската болница

С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“, посочи Борисов.


Снимка: Правителствена служба

Той подчерта, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Борисов обясни, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения. „Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти. 

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Анонимен 15:40, 27 май 20

Правилно!

2 Анонимен 15:40, 27 май 20

Браво! Добро решение!

3 Ваня Стамболофф 15:41, 27 май 20

Добре, че е Той...

4 Зюмбюл 15:41, 27 май 20

Борисов само да чуе за протести и веднага кляка.

5 Никифор Никифоров 15:41, 27 май 20

Добре, че имаме разумен министър-председател

6 Б 15:42, 27 май 20

Премиерът ни е вся и решава всьо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама