КЗК влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация

13:15, 27 май 20 25 1552 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация, след като на два пъти експертите от антимонополния орган не успяха и запечатаха кабинетите в сградата. Преди седмица проверяващ екип на КЗК запечата офиса на асоциацията, но проверката беше преустановена до осигуряването на достъп от представители на асоциацията на проверяващия екип.

Целта е да се направи проверка на съмненията за картел и завишени цени на горивата в големите бензиностанции на фона на ниските цени на петрола на световните борси.

КЗК запечата петролната и газова асоциация

"Това е стандартна процедура. Случвало ни се е и преди, не е изненада, не е необичайно. Оказваме им пълно съдействие", коментира пред БНТ Андрей Делчев, изпълнителен директор на асоциацията.

Той припомни, че над 50% от цената на горивата представляват акциз и ДДС.

"Всяка верига сама определя цените си. Имаме цялата ценова гама. В останалите 3000-3500 бензиностанции виждаме различни цени. Пазарът е демократичен", настоя той.

Делчев благодари на проверяващите от КЗК, че са разпечатали офисите на Българската петролна и газова асоциация, за да може експертите да си вършат работата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама