Тръмп се закани да затвори социалните мрежи

19:05, 27 май 20 / Свят 25 2320 Шрифт:
Редактор:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще затвори платформите за социални мрежи, след като Twitter за първи път действа срещу фалшивите му туитове, подтиквайки разгневения републиканец да засили твърденията си за неоснователни претенции и теории за конспирация.

Twitter маркира само два туита на Тръмп, в които той твърди, че повече гласуване по пощата ще доведе до това, което той нарече "измамни избори" този ноември, съобщава БГНЕС.

"Tуитър сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни и се основават на проверка на факти, направена от фалшивите новини на Си Ен Ен и „Вашингтон Пост”. Туитър напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи! “, написа американският президент в Tуитър.

Доналд Тръмп вини Twitter в ... "потискане на свободното слово"

По-рано системата постави предупредителна икона под съобщението му, приканвайки потребителите да се запознаят с фактите за гласуване по пощата. Означението под поста на президента води до специална страница в Tуитър, която започва с линк към статия на Politico под заглавието „Тръмп отправя необосновани твърдения, че гласуването по пощата води до фалшифициране на резултатите“.

От години Twitter е обвиняван, че пренебрегва нарушаването на правилата на платформата от президента с ежедневните му, често продължителни баражи от лични обиди и неточна информация, изпращана на повече от 80 милиона последователи.

 "Републиканците смятат, че платформите за социални медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи", каза той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама