Обсъждат как да компенсират живеещите в районите с платено паркиране в София

07:08, 28 май 20 / София 25 1743 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Столичният общински съвет ще обсъди удължаването на срока на валидност на винетните стикери за платено паркиране в ,,синя" и ,,зелена" зона и възобновяването на автобусните линии до Витоша.

Очаква се Столичният общински съвет да гласува предложение за компенсация на живеещите в районите с платено паркиране, като се удължи валидността на винетните стикери за ,,синята" и ,,зелената" зона, предаде БНР.

Решението засяга над 28 000 души, след като зоните за платено паркиране не работиха в периода 17 март - 6 май като мярка срещу разпространението на коронавируса. Валидността на стикерите ще бъде удължена с два месеца.

Снимка: БГНЕС

Ще бъде гласуван и доклад относно възстановяването на автобусните линии 63 и 66 до Витоша от началото на юни. Движението на градския транспорт до планината временно беше преустановено през март заради епидемиологичната обстановка и въведеното извънредно положение.

От 1 юни ще бъде пуснат и допълнителен обеден курс през делничните дни на линия 63 до Златните мостове. Автобус 66 до Морените за първи път ще се движи с три курса и в работни дни. През събота и неделя интервалите и на двете автобусни линии ще бъдат чувствително намалени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама