Циркът се завръща в София след извънредното положение

10:54, 28 май 20 / София 25 3185 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Само след броени дни кв. "Овча купел" ще бъде домакин на първите циркови представления в София след края на извънредното положение. „След повече от година прекъсване ще посрещнем едновременно две сцени на наша територия - Цирк Колозеум и Circus Ivanov (Цирк Иванови). Те ще работят при спазването на всички изисквания за противоепидемични мерки с редовна дезинфекция и отстояние на местата“, съобщи районният кмет Ангел Стефанов.

Цирк Иванови ще можете да посетите в парка в старата част, от 29.05, всеки ден от 19:00 ч., а цените варират от 7 до 20лв.

Цирк Колозеум ще ви очаква на бул. Президент Линкълн. Спектаклите им започват на 30.05 и ще бъдат от сряда до петък от 19:00 ч., събота и неделя от 18:00 ч., на 1 юни от 19:00 ч. Ценоразпис : 8-20 лв.

Ето какво споделиха представителите на двата цирка, специално за жителите на района:

Защо избрахте Овча купел?

Иванови: „Избрахме Овча купел, защото не сме гостували тук от две години и получавахме много запитвания от родители кога ще имаме отново спектакли. Паркът в Овча Купел е едно от най-красивите и подходящи за цирк места в столицата и се радваме на посетители не само от района, но и от цяла София“.

Колозеум: „Цирк Колозеум представя своите спектакли в кв. Овча купел от доста години насам и се радва винаги на голям интерес и посещаемост от жителите на квартала и околността. Може да се каже, че вече имаме създадена традиция кв. Овча Купел да бъде един от първите посещавани през всеки нов сезон“.

Какво правихте през последните 3 месеца по време на извънредното положение?

Иванови: „През последните три месеца не сме спирали да творим. Имаме доста нови атракции и подобрения в интериора и екстериора на цирка и изцяло ново ефектно осветление без аналог. Реставрирахме ретро пожарна кола от 1962 г. Нашият талисман Лъвчето Гого подготви нови авторски песни на циркова тематика за най-малките“.

Колозеум: „По време на извънредното положение материалната част на цирка и животните се помещаваха на цирковата ни база на 20 км. от София. Наложи се аз - Момчил Колев (управител на цирка), и семейството ми да се преместим на село и да поемем грижите за животните ни, тъй като трябваше да освободим гледачите до началото на новия цирков сезон“.

Кое е най-впечатляващото в програмата ви?

Иванови: „Не сме заложили само на един атракцион. За нас целият спектакъл трябва да бъде атракция като цялостен продукт. Всеки номер е на високо професионално ниво, хореография, режисура. Тази година имаме артисти от Италия, Киргистан и България, а от САЩ пристигна и най-обичания трансформър Бъмбълби“.

Колозеум: „Атракцията в програмата е „колелото на смъртта“, представено от фамилия Валдемар. Представлява един екстремен номер, многократно награждаван на международни циркови фестивали, в който акробата рискува дори живота си. Също така голям интерес предизвикват животните артисти, като двугърбите камили, конете, понитата и много други. В програмата участва нов клоун - забавният Борко. Той наскоро се завърна от турне във Финландия“.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:03, 28 май 20

Истинският цирк се завръща, щото политическите сиркове не спряха..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама