Dailymotion заменя Youtube в смартфоните на Huawei

14:10, 28 май 20 / Любопитно 25 2428 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

След скандала между Huawei и правителството на САЩ, от китайската компания подписаха ново глобално партньорско споразумение с Dailymotion, чиято цел е да замени притежаваното от Google приложение на YouTube  в смартфоните Honor и Huawei.

Dailymotion ще замени YouTube в устройствата Huawei и Honor, тъй като китайският производител не може да използва услугите на Google, заради санкциите, наложени от правителството на САЩ.

Потребителите на Dailymotion знаят, че тази услуга включва множество видеоклипове, които са блокирани в YouTube – най-популярния в света портал за хостинг и споделяне на видео. Dailymotion, от друга страна, е достъпна на 35 езика и има над 250 млн. потребители, предава Technews.

Приложението Huawei Video вече предлага на потребителите различни развлекателни материали, в частност филми и сериали. Сътрудничеството с Dailymotion ще позволи интегриране в Huawei Video на инструменти за обработка и възпроизвеждане на видео, т.е. на самия видеоплейър Dailymotion.

Китайската компания активно разработва екосистема под името Huawei Mobile Services (HMS Core) като алтернатива на Google в своите смартфони. Очаква се Dailymotion да помогне на Huawei да укрепи позициите си на пазара след развода с Google.

Плановете на Huawei предвиждат поетапно внедряване на нови функции в платформата HMS Core, които да привлекат и задържат вниманието на потребителите. Според повечето анализатори, Huawei ще претърпи отлив на клиенти най-вече на западния пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама