Пуснаха Маринела Арабаджиева, спряха и делото срещу мъжа ѝ

15:10, 28 май 20 25 2055 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Състав на специализирания съд, с председател Христина Михайлова, разпореди днес Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно, като бе взето решение тя вече да бъде под домашен арест в жилище на улица "Любата", предава „24 часа“.

Съдът спря делото срещу съпруга ѝ Ветко Арабаджиев, а доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. 

Причината за спирането на делото срещу Ветко Арабаджиев е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април 2020 година. По неофициална информация първоинстанционният съд в Мадрид се е произнесъл, но все още се очаква да се произнесе и още една инстанция.

Съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото. Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев "задържане под стража" също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде освободен незабавно като съпругата си Маринела. Причината е, че решението подлежи на протест и обжалване пред апелативния специализиран съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама