Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани

19:40, 28 май 20 25 2906 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани, съобщи bTV.

Припомняме, че по-рано днес се проведе Специализирана акция в офиси и жилище, свързани с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови в Русе. Жандармерия влезе в сградата на „Приста ойл“ на улица “Борисова“, откъдето са иззети компютри и документи. Присъствие на жандармерия имаше и пред запечатана къща на улица „Хан Аспарух“, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков.

Спецакция имаше и в други части на страната. Стана ясно, че зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков и бивш директор на РИОСВ Плевен са разследвани за участие в организирана престъпна група, свързана с вноса на боклук, основно от Италия.

Красимир Живков индиректно е оказвал натиск върху служители на дирекции за съгласуване на нотификации на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на определените изисквания. Служителите, които отказвали да съдействат, били освобождавани или принуждавани да напуснат министерството, обясни прокурор Милева.

Освен това Красимир Живков е отказвал и издаването на нотификации, с което е принуждавал производители да предават опасни отпадъци на определени и контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка в страната. От тази схема се е възползвало и търговско дружество, което има рециклираща фабрика в Монтана за преработка на акумулатори.

До този момент за 24 часа по Закона за МВР са задържани 6 лица, сред които е и заместник-министър на екологията. Наблюдаващите прокурори предстои да определят на кого и какви обвинения да повдигнат, както и какви мерки за неотклонение да бъдат наложени на обвиняемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама