Зрелостниците пишат върху „Чорба от греховете на отец Никодим“

12:12, 01 юни 20 25 2579 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Върху разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ, стана ясно от публикации във Facebook, съобщи dariknews.bg. Темата за есе или интерпретативно съчинение е: „Човекът и неговите съмнения в разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“.

Близо 49 хил. зрелостници се явиха днес на първия държавен зрелостен изпит. Рано сутринта журналист изтегли "Тема 18" измежду 11 милиона комбинации. За разлика от други години сега изпитът започна с час по-късно от обичайното – в 9.00 ч. Целта е учениците спокойно да намерят местата си в залите и да се настанят без напреженое.


Снимка: CanStockPhoto

Матурите ще бъдат проведени при максимални мерки за дезинфекция. Училищата са били празни, но се дезинфекцират редовно. Създали сме организация за минимални контакти между всички“, посочи преди дни образователният министър Красимир Вълчев.

МОН е осигурило необходимия брой квестори. Тази година са нужни повече хора, които да следят за нормалното протичане на изпитите, защото в стая ще се допускат до 10 деца, а така броят на необходимите зали се е увеличил. Учениците трябва да бъдат на отстояние поне 1,5 м един от друг по време на матурата.

Втората матура по избираем предмет ще се проведе на 3 юни, като най-много зрелостници са избрали английски език – 11 хил. ученици. На второ място е биологията, предпочетена от почти 9 хил. души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама