Ананиев разреши влизането на граждани от ЕС и Македония

19:50, 29 май 20 25 2182 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Всички лица, които влизат на територията на Република България от Швеция, Великобритания, Белгия, Република Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта ще се поставят под задължителна 14-дневна карантина, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която регламентира влизането у нас, считано от 1 юни.

Задължителната карантина опада при влизане в България за българи и чужденци от страните в ЕС и тези от Република Сърбия и Република Северна Македония, с изключение на 8-те гореспоменати страни.

Пристигащите от 8-те страни ще трябва да останат у дома или в друго място за настаняване, в което е посочено, че ще пребивават, се казва още в заповедта.

Изключение за тези страни ще се прави за лица, пътуващи по хуманитарни причини, представители на търговско-икономическите и инвестиционни дейности и лица, водачи на автобуси, извършващи международен превоз на пътници, водачите на товарни автомобили, които извършват или приключват международен превоз на товари и стоки, членовете на екипажите на плавателни съдове, които са български граждани.

Цялата заповед можете да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама