Екозащитници поискаха ефективни присъди срещу зверствата над животни

21:05, 29 май 20 25 3076 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Защитници на правата на животните протестираха пред Министерския съвет и поискаха ефективни присъди за насилниците. Те поискаха и среща с премиера Борисов, за да го помолят за съдействие за намаляването на зверствата над животни в България, предава БНТ.

Убит черен лешояд, мъртви делфини, пребита да смърт котка, простреляно в главата куче и друго вързано на жп релса. Това са част от зверствата над животни в България само за последните няколко седмици.

„Досега не знам да има един наказан, който да е лежал в затвора, ако има такива със сигурност щяха да са за пример за всички които мислят да извършват подобни зверства“, това каза Мартин Янчев, организатор на протества.

Наказание "пробация" и "общественополезен труд" в полза на обществото получи вчера 33-годишния Ангел от Мъглиж, който се гаври с малко кученце преди година.

„Жестокостта над животни е и изоставянето на улицата. Това зависи изцяло от контрола на институциите , които не го упражняват. Закон има и ние искаме този закон да се спазва, искаме да спре това изоставяне на животни на улицата, съответно по тази начин ще спрем и малтретирането на животни по улицата“, каза Пламенка Калинкина, която също е организатор на протеста.
За ефективно прилагане на Закона за защита животните на протеста в София се подписаха над 200 души.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама