Иван Гешев: Целта на олигарсите е да са безнаказани- това време свърши

15:13, 30 май 20 25 4068 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Целта на олигарсите е да продължат да правят същото, което са правили 30 г., тоест да са безнаказани. Но трябва да знаят, че това време свърши. Това заяви главният прокурор в интервю за „24 часа“. „Обвиняемият Божков прави същото, което и подсъдимият Василев опитва се да дестабилизира държавата, за да стане някаква политическа конфигурация, която на него да му свърши работа”, коментира Гешев.

Божков ще съди лично Гешев заради колекцията си

Дали някой е виновен, преценява единствено съдът. Всеки може да се защитава по начин, по който прецени за удачен. В България, както винаги, възможностите за това надхвърлят всякакви европейски стандарти. А и 700 млн. лв. (което е около 14 г. коледните добавки за пенсионерите), а и 18 обвинения по две дела са силен стимул“, посочи главният прокурор и допълни: „Лъжите за иззети ценности едва ли не в кашони и т.н. няма да коментирам. Стара тактика на Гьобелс - една лъжа, повторена хиляда пъти, може да се превърне в истина за хората".

Битовата престъпност

Хората, изградили това, което други нарязаха на скрап и откраднаха, имат право на спокойни старини, а не да бъдат убивани, пребивани, изнасилвани и запалвани в къщите си. Досега това не беше проблем за никого. За мен е и мога да направя много, или поне да опитам”, подчерта Гешев. Според него откровено трябва да си кажем, че “произвеждаме” необразовани и примитивни социопати.

Иван Гешев: Срамота е да се бият възрастни хора

По думите му има две причини да не се реши проблемът с битовата престъпност: абдикиране на институциите и партиите, както и многото НПО-та и политици, които буквално се хранят с проблема.

Убийството на Станка Марангозова

Истината, каквото и да се говори и пише от хора и общности, които мразят България и всичко българско, е, че имаме проблеми с престъпността, но имаме и успехи”, коментира Иван Гешев. „За миналата година имаме две, най-много три неразкрити убийства”, изтъкна той.

Прочетох, че НСО чака от нас информация. Колебая се дали това е нахалство, или некомпетентност, или и двете. Би трябвало в тази служба да има юристи, които да консултират ръководството ѝ, че прокуратурата не е Асошиейтед прес или ТАСС”, каза още главният прокурор.

Служител на НСО е ръководил групата, ликвидирала Станка Марангозова

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 21:58, 30 май 20

Къде ти е каскетът, г-н гл. прокурор?

2 Анонимен 21:58, 30 май 20

И все така и все така да бори престъпността.

3 Петър Йовов 21:59, 30 май 20

Браво@ Браво господине...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама