Шефът на „Национална лотария“ опроверга Божков, фирмата не е плащала никакви подкупи

18:20, 01 юни 20 25 1219 Шрифт:
Редактор:

 

„Национална лотария“ не е плащала подкупи. Това заяви изпълнителният директор на фирмата Димитър Ганев. В коментар за поста във "Фейсбук" на Васил Божков от сутринта, който в картинки заяви, че е рекетиран от високопоставени представители на държавата под формата на 20% миза, която трябвало да плаща, Ганев заяви пред "Телеграф", че това не е вярно.

Той бе категоричен, че е не е чувал за подобни плащания. По думите на финансови експерти не е възможно да бъдат осчетоводени такива огромни суми, като припомни, че на страницата на „Национална лотария“ са публикувани финансови отчети за последните години.

Припомняме, че срещу Божков са повдигнати 18 обвинения, сред които за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама