Атанас Балкански е на 26 години от Пловдив. Главен готвач, с над 8 години опит в професията у нас и в САЩ. Сега е главен готвач на топ заведение в столицата. Готвил e за Лейди Гага. Описва себе си като амбициозен, сдържан и уравновесен човек. Мечтае да отвори малък ресторант с авторска кухня.
Той влезе като резерва в състезанието, но стигна до финала, като се изправи в кулинарна битка срещу „италианското острие“ Реджеп.
Ето какво сподели той пред TOPNOVINI.BG, след като напусна предаването.
Какво те накара да участваш в Hell’s Kitchen България?
Винаги съм искал да участвам в кулинарно предаване и Hell’s Kitchen осъществи тази моя мечта. Това беше и една възможност да проверя уменията си, както и да ги изправя срещу тези на другите участници.
Кой беше най-хубавият ти момент в предаването, който никога няма да забравиш? А най-лошият?
Хубавите моменти в предаването бяха много, но смятам, че най-отличителният беше наградата, която ни предостави възможността да опитаме четири от десертите на шеф Димова, приготвени от нея лично за нас. Що се отнася до най-лошия, не бих казал че има такъв, тъй като и в най-лошите моменти намирах позитивното.
Имало ли е момент, в който ти се е искало сам да си тръгнеш от формата? Защо?
Не! Влязох в предаването с една цел, да стигна до финала.
С кое ястие, което приготви за шеф Ангелов, се гордееш най-много?
Най-много се гордея с космическите лозови сарми (суши), с които си спечелих имунитет.
Най-ценното, което научи от участието си във формата?
Уверих се в кулинарните си знания и възможности, научих, че главният готвач трябва да бъде и лидер, освен приятел с колегите си.
Разочарован ли си, че не спечели?
Не, ни най-малко. Аз съм доволен от представянето си в предаването. Показах на какво съм способен и дори на 2-ро място, аз излизам като победител от Hell’s Kitchen.
Какво не ти достигна, за да си победителя в Hell’s Kitchen?
Смятам, че не ми достигна малко повече увереност и лидерство.
Снимка: Hell’s Kitchen България
Какво щеше да направиш с наградата?
Истинската награда за мен беше изживяването и участието ми в предаването. Що се отнася до паричната такава, бих си подарил околосветско кулинарно пътешествие, а останалото бих вложил в бъдещ ресторант.
Какво ще правиш сега? Ще отвориш ли ресторант с авторска кухня, както си мечтаеш? Ако да, къде – София или Пловдив?
Към този момент се връщам на работно си място в София, където съм главен готвач и правя авторска кухня. Останалото е въпрос на време.
Каква е рецептата на успеха?
Не забравяй кой си и какво умееш, не спирай да влагаш в себе си и бъди позитивен.
Добави коментар