Израелските компании Elbit Systems и Rambam Healthcare Campus се обединиха в прилагането на иновативни технологии за борба с коронавируса

09:15, 05 юни 20 / Култура 25 2451 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Rambam Healthcare Campus ("Рамбам") в Хайфа, Израел стартира клетъчна система за управление и контрол  EX-TEAMS, която е разработена съвместно с Elbit Systems. EX-TEAMS е система за управление и контрол  на Elbit Systems. Тя е  модифицирана  през последните седмици за управление и контрол на медицинските работници и пациенти. Развитието на системата  се  ръководи   от д-р Орен Каспи от Rambam и екип от Elbit Systems.

Системата EX-TEAMS  е инсталирана вече на личните  клетъчни телефони на над 100 медицински специалисти, които директно предоставят грижи на пациентите с корона вирус.  Системата подобрява значително  възможностите  на екипите. Намеренията на Rambam са  да разшири  системата, обхващайки  повече от  1000 служители.

"Успешната борба с  коронавируса изисква съвместни усилия и мулти-дисциплинарно сътрудничество , между  хай тех експерти  и медици", отбеляза д-р Каспи, добавяйки "предизвикателство е рязкото увеличаване на броя на пациентите и леглата, допълнително усложнение е  недостатъчния медицински персонал, който работи във високо рискова и  шумна среда. Справянето с подобно сложно предизвикателство показва  неефективността  на традиционните методи за управление, комуникация и координация (PA система, пейджъри, уоки токи). Ефективният отговор на такова предизвикателство за управление и контрол е от решаващо значение. Необходимо е прилагането на усъвършенствана и доказана военна технология за управление и контрол."

EX-TEAMS е клетъчно облачно-базирано приложение, инсталирано на личните мобилни телефони на екипите, които работят в сферата  на здравеопазването. То позволява да се управляват  задачи, изпълнявани от много  разнообразни служители, работещи на различни  места. Приложението, отразява в реално време цялостна картина на всички операции и нуждите в рамките на здравния лагер. EX-TEAMS осигурява обмен на лични и групови гласови данни и видео комуникации, които се управляват безпроблемно и са защитени.  Системата позволява също така обработка на документи без писане. Системата поставя приоритети в усилията за реагиране, ефективно разпределя работната сила и активите и бързо оценява разпределението  и разполагането  на екипи в извънредни ситуации. Цялата предавана информация е криптирана, поддържайки сигурност и лекарска тайна. EX-TEAMS може  да бъде внедрена в рамките на няколко дни, които не се изискват нито инвестиции в ново оборудване, нито промени в съществуващи комуникационни и ИТ мрежи.

Майкъл (Мики) Халбертал, генерален директор на кампуса Rambam Health Care Campus, заяви: "Ситуацията с Коронавируса е война, в която никога не сме се били преди. Ние сме насърчавани да получим голяма помощ от съюзниците в израелските високотехнологични компании, които ще ни позволят да се справим и да надделеем. В следващия етап, през който ще трябва да осигурим грижи на голям брой  пациенти, ефективното управление и контрол на медицинския и логистичния персонал ще даде  разликата между провал и успех. Невероятната способност на Елбит да ни предостави печелившо технологично решение е пример за уникалния капацитет на израелските високотехнологични компании  за адаптиране и победа."                          

Хаим Делмар, генерален мениджър на Elbit Systems C4I и Cyber, коментира: "Ние сме горди да можем  да прилагаме усъвършенствани и доказани на бойното поле технологични възможности, за да подобрим операциите на медицинските центрове и  съпътстващите организации, които са на фронтовата линия в  борбата срещу корона вируса. Благодаря на екипа на Rambam  за сътрудничеството."

За Rambam

Rambam Health Care Campus е учебен медицински център с 1000-легла. Обхвата  на пациентите е разнообразен. Rambam  е основният  медицински център за Северен Израел, като към него са  включени 12 регионални  болници и мироопазващи сили, разположени в региона. Центъра обслужва  повече от два милиона  местни жители и други, посочени от  Израел, Средиземноморския регион и света. Rambam е стратегически разположен в Хайфа на брега на Средиземно море и играе важна роля в здравеопазването на жителите на региона, в допълнение към приноса си към икономиката на северен Израел.

За Елбит Системс

Елбит Системс  е международна високотехнологична компания, занимаваща се с широк спектър от отбранителни и търговски програми в цял свят. Компанията, която включва Elbit Systems и нейните дъщерни дружества, оперира в областта на космически програми, сухоземни и военноморски сили, системи за управление и контрол, комуникации,  разузнавателно наблюдение  и разузнаване ("C4ISR"), безпилотни летателни системи, хай-тех електро-оптика, електро-оптични космически системи, сигнални разузнавателни системи, бази данни и комуникационни системи, радиостанции и кибер - базирани системи и боеприпаси. Компанията се фокусира и върху модернизирането на съществуващи платформи, разработването на нови технологии за отбрана, сигурност на страната и търговски приложения и предоставяне на редица услуги  за подкрепа, включително системи за обучение и симулация.

За допълнителна информация посетете: https://elbitsystems.com/, следвайте ни в Twitter или посетете официалния ни Facebook, YouTube и LinkedIn Channels.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама