Двойно самоубийство: Съпрузи се обесиха заедно в карнобатско село

19:06, 04 юни 20 / Общество 25 1575 Юлиан  Тодоров
Снимка: CanStockPhoto

Двойно самоубийство на възрастни съпрузи разтърси карнобатското село Екзарх Антимово, предава „24 часа“.

Съпруг и съпруга са били открити обесени един до друг в собствения им дом. На зловещата гледка се натъкнал един от синовете им, който живеел заедно с тях. Той се прибрал късно следобед от работа и останал вцепенен на вратата. Гледката била потресаваща. Родителите му висели на примки един до друг.

Синът се втурнал да ги спасява с последна надежда, че все още може да са живи, но и двамата били мъртви. "Трагедията е голяма. Синовете им са отчаяни, съсипани са. Ударът е много тежък за близките. А и цялото село сме като попарени", разказаха съседи на семейството. Съпругът бил на 83 години, а съпругата на 80 г. В селото казват, че двамата били много силно привързани един към друг.

Били неразделни и ходили навсякъде заедно. Близките им не знаят каква е причината двойката да посегне на живота си. От полицията отказаха да дадат подробности за трагедията. Единственото, което се знае, че по телата на двамата не са открити никакви следи от насилие. Разследващите са установили, че категорично се касае за двойно самоубийство.

След разтърсващата драма в селото са плъзнали всевъзможни слухове. Според единия от тях, двамата са решили да се обесят, защото били много болни и вече трудно се самообслужвали, дори и за дребни неща.

Други пък твърдят, че двамата се обесили от любов един към друг. "Те бяха неразделни и много се обичаха. Решили са да си отидат заедно в един и същи миг и да останат неразделни дори и в смъртта. Вече бяха на преклонна възраст и си даваха сметка, че ако единият почине, другият няма да иска да живее без него", коментират хората в Екзарх Антимово.

Съседите им твърдят, че семейството е имало достатъчно средства. Не били богати, но имали достатъчно, за да посрещнат всичките си разходи. Дълги години стопанисвали селския ракиен казан, но напоследък вече не можели да работят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!