Четирима български пилоти на F-16 заминават на обучение в САЩ

14:52, 05 юни 20 / Политика 25 2065 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Четирима български пилоти заминават на обучение в САЩ за усвояване на новата оръжейна платформа - самолета F-16 Блок 70, която ще бъде въведена на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС). Това са майор Стоян Петков, капитан Александър Велинов, капитан Тодор Тодоров и старши лейтенант Симеон Георгиев от военното формирование 28 000 - Граф Игнатиево.

Снимки: Пресцентър на президента

"Българската авиация отдавна се нуждаеше от нов изтребител със съвременни отбранителни способности", заяви президентът Румен Радев и пожела успех на летателния състав.

Държавният глава подчерта, че предстоящото обучение е сериозна инвестиция от страна на българската държава, голямо признание, но и голяма отговорност за младите пилоти. От тях ще се очаква не само да усвоят новата техника, но и да вложат своя принос за модерното развитие на Военновъздушните сили на България. 

Снимки: Пресцентър на президента

Пилотите се срещнаха и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. "Изпращаме подготвени млади хора, за да се обучават на нова техника. Това е бъдещето на българската авиация", каза той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама