Чешката компания SAZKA потвърди, че е искала да купи дял от „Национална лотария“

16:05, 05 юни 20 25 2175 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Чешката компания SAZKA, за която бизнесменът Васил Божков твърди, че е отправила оферта за покупка на 51% от „Национална лотария“, потвърди за БНР, че е отправила необвързваща оферта, но настоящият собственик я е отказал.

От компанията допълват, че не са имали възможност да видят никакви договори, свързани с „Националната лотария“ на Васил Божков и изобщо не се е стигнало до обичайната подробна проверка на потенциалната собственост и на продавача.

Васил Божков: Рекетът от управляващите се превърна в противоконституционен грабеж

От писмения отговор, изпратен до националното радио, става ясно, че те са имали притеснения и от регулациите в сектора. В отговора на SAZKA не се съдържа нито сума, нито детайли около комуникацията, осъществена на етап необвързваща оферта.

Компанията е сред най-големите лотарийни оператори в Европа и работи в Австрия, Чехия, Кипър и Гърция. От централата ѝ допълват, че всяка година проучват множество възможности за разширяване на бизнеса си на нови пазари.

По-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков пусна  в профила си във Фейсбук поредна порция твърдения за държавен натиск върху хазартния си бизнес. Според него през септември м.г. SAZKA GROUP е предложила 1 млрд. лв. за 51% от „Национална лотария“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама