10 хиляди клиенти на ЧЕЗ в София останаха без ток

17:39, 05 юни 20 / София 25 2845 Шрифт:
Редактор:

При несъобразени изкопни работи днес доставчик на комунални услуги скъса няколко кабела средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, и остави без електрозахранване над 10 000 клиенти на дружеството в столицата, съобщиха от дружеството.

На територията на Панчарево, Кокаляне и Долни Пасарел около 7300 клиенти бяха без ток в продължение на 30 минути, а в Дружба 1 и 2, Гара Искър и Горубляне около 2900 клиенти стояха без електрозахранване близо 2 часа и 30 минути.

Ситуацията е изключително неприятна и за клиентите, и за нас. ЧЕЗ Разпределение все още работи по специален график, според който планираните прекъсвания на електрозахранването се извършват само в следобедните часове, след 13:30 часа, така че да не се смущават учениците и хората, които продължават да работят от вкъщи. Подобни несъобразени изкопни дейности нанасят огромни щети, но най-големите поражения са върху уюта и спокойствието на клиентите, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане", „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 В кв.Симеоново 05:51, 06 юни 20

Ни спират тока почти всеки ден. Писна ми вече и се чудя докога ще търпим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама